Tekil Mesaj gösterimi
Eski 26. July 2010   #1
feliXtigra
Admin.SanatForum
feliXtigra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
itibar: (0)
Tesekkür: 391
371 Mesajına 480 Tesekkür Aldı
feliXtigra is on a distinguished road
Post Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali

Sonunda, uzun süredir medya kanallarında çeşitli zamanlarda haberleri yayınlanan "Antalya Uluslararası Kum Heykel Festivali" 'ni ziyaret etme fırsatını elde edebildim. SanatForum üyelerimizden sevgili muzz ve sonair de bu gezide benimle beraberlerdi. Üçümüz, maceralı ve zorlu bir yolculuğun ardından Kum Heykel Festivali'ne ziyaretimizi gerçekleştirebildik.

Antalya Lara Plajları'nda sergilenmekte olan Kum heykel sergisi için, öncelikle bir saat süren bir şehir içi otobüs yolculuğunun ardından, serginin de yer aldığını düşündüğüm, son durak olan Lara Plajları'nda otobüsten indik. Sergi alanına rastlamayı umarak, mutlu bir ruh hali ile plaj boyunca keyifle yürümeye koyulduk.

Serginin nerede yer aldığını sorgulayarak yürüdüğümüz 25. dakikanın sonunda plaj sona erdiğinde ise, sergi ile ilgili karşılaşabildiğimiz ilk tabela serginin 2 km ilerde yer aldığını bildirmekte idi. (Antalya sıcağının yanı sıra, gün boyunca çeşitli işler nedeni ile şehir merkezinde çokça yürümüş ve ayakta kalmış olmanın da vermiş olduğu bitkinlik ve yorgunluğun yanında, böyle bir gün ve aktivite için uygun olmayacağını öngöremeden giydiğim ayakkabılarımın tüm ayak dokularıma verdiği güçlük ve ağrı tam anlamı ile canımı yakmakta idi). Bu noktada geri dönmemek için hiç bir sebep göremiyordum. Akşam saat 21'e yaklaşıyordu. Güneş yoktu, fakat üzerimizden hoyratça akan ter, bunun için yalnızca güneşe ihtiyaç olmadığını da ispatlar gibiydi.

Muzz, bu noktada devam etmemizin, geri dönmekten daha akıllıca olacağını söylüyordu, ayaklarımın yardım çığlıklarına rağmen haklı idi, şehir merkezinden o noktaya kadar geldiğimiz yol gerçek anlamda ve iklim şartlarının etkileri ile bizim açımızdan gerçekten çok uzun bir mesafe idi. Devam ettik... Lara Plajlarında halk otobüsünden inişimizin 55. dakikasında, yaklaşık 4.5 kilometre bir yolu yürüdükten sonra nihayet Kum Heykel Sergisi alanına ulaştık.

İçeri girdiğimizde ise saat 21.30'u gösteriyordu, bulunduğumuz yer tam anlamı ile şehir dışında çok sapa bir nokta olduğundan, Antalya'da akşam 10-10:30'dan sonra araç bulmak oldukça güç bir durum arz ettiğinden, son otobüsler geçmeden bir an önce sergiyi gezmemiz gerektiğine karar verdik. Muzz ve sonair'e, bu çok kısıtlı süre içerisinde maksimum miktarda ve kalitede kareler elde etmem gerekecek olan fotoğraf çekimi ile alakadar olmam gerektiği için, onlara ayrı olarak gezeceğimi söyledim ve ayrıldık. Sergiden çıktığımızda ise yine bir saate yakın bir süre araç bekledikten sonra 40 dakika kadar bir yolculuğun ardından ancak şehir merkezine kadar gidebildik. Bu noktadan sonra ise 3 kilometre yürüyerek nihayet gece vakti eve ulaşabildik.

Kendimi kum heykellerin büyüsüne bıraktığımda elde ettiğim fotoğraf kareleri ile
başbaşa bırakıyorum şimdi sizleri.

(Zamanımız öylesine kısıtlı ve heykeller öylesine çok sayıda idi ki, bir kaçı dışında heykellerin neleri temsil ettiklerine dahi bakamadım. Pek çok fotoğrafı isimsiz olarak sizlere sunma durumunda kaldığım için özür dilerim. Bu konuda muzz ve sonair'in benden daha iyi çalıştıklarını gördüm. Fotoğrafları isimlendirme konusunda bana yardım edeceklerini umuyorum.)

ULUSLARARASI ANTALYA KUM HEYKEL FESTİVALİ FOTOĞRAFLARI

Deniz Kızı

Welcome to Sandland (Kum Dünyasına Hoşgeldiniz)

Zeus

Firavun Lahiti

Anubis

Avatar Filmindeki Kadın Karakter

300 Spartalı

300 Spartalı

Hindistan'daki Fil Kafalı Tanrı

Attached Thumbnails
Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858003-35_576x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858007-36_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858010-37_576x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858011-38_576x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858013-39_576x768jpg  

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858014-40_576x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858016-41_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858021-02_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858024-04_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858027-05_576x768jpg  

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858031-07_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858033-08_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858034-09_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858036-10_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858037-11_1024x768jpg  

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858038-12_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858043-13_1024x768jpg   Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali-antalya-kum-heykel-sergisiss858045-14_1024x768jpg  
joyous (26. July 2010)
Google Reklamları