Tekil Mesaj gösterimi
Eski 4. August 2010   #5
feliXtigra
Admin.SanatForum
feliXtigra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
itibar: (0)
Tesekkür: 391
371 Mesajına 480 Tesekkür Aldı
feliXtigra is on a distinguished road
Thumbs up Inception Film İzlenimlerim

Bugün, Sonair ile filmi sinemada izledik. Güzel ve farklı bir filmdi. Oldukça fantastik bir film olmasının yanında, filmde bu unsur adına kullanılan çeşitli düşüncelere ve kurgulara, ses getirmiş bir kaç filmde daha önce rastlamış olduğunumu fark ettim. Elbette bunların ne gibi kurgular olduğunu ve hangi tür filmlerde kullanılmış olduğunu, filmi henüz seyretmemiş olanlar için açıklamamayı uygun görüyorum. Bir film hakkındaki pek çok bilginin, seyirci tarafından film esnasında tanık olunmasına taraftarım. Inception'un hangi tür film kategorisinde algılanması gereken bir film olduğunu, konunun içeriğine değinmeden söyleyebilirim belki; "Vanilla Sky".

Filmin konusunun, "gerçeklik ve rüyanın iç içe geçmesi" şeklinde belirtilmiş olmasından dolayı, işlenen konuyu filmi seyretmeden önce biraz daha farklı düşünmüştüm. Belki daha dingin ve sorgulayıcı, belki biraz daha psikolojik unsurlar üzerine ağırlık verilerek beni çok daha derinden sarsacağını umuyordum, fakat benim için bu şekilde gerçekleşmedi bu durum. Film afişinde de görebileceğiniz gibi film karakterlerinin ellerinde bulunan silahların, beni psikolojik öğelerin yoğunluğundan ziyade daha hareketli bir filmin beklediği mesajınının farkına film esnasında varabildim. Bu izlenimlerimi film üzerine kötü eleştiriler olarak algılamamnız gerekir, bunlar benim beklentilerimin filmden bulduğu karşılıklar şeklinde düşünülmeli.

Son yıllarda sinemada yer alan sayısız miktardaki konusuz, kötü ve ticari filmler düşünüldüğünde kesinlikle kıyaslanmayacak derecede iyi ve farklı olduğunu düşünüyorum. İzlemenizi tavsiye edebilirim.
joyous (4. August 2010)